ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τον «Νυχτερινό»! Απόλαυσε το τηλεοπτικό σποτ και κλείσε θέση τώρα!

  • Published in

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που για άλλη μια χρονιά υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να δηλώσετε συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό νυχτερινό πάρτυ της χώρας!

Η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται εντατικά, ώστε η φετινή διοργάνωση να καταρρίψει ξανά όλα τα ρεκόρ: Ρεκόρ αγώνων από τους κορυφαίους πρωταθλητές που θα συμμετάσχουν, ρεκόρ συμμετοχών, αλλά πάνω απ’ όλα ρεκόρ ικανοποίησης και χαμόγελων από τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης που θα δώσουν ραντεβού στην εκκίνηση!

Όσοι έχουν ζήσει τη μαγεία του «Νυχτερινού» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εκείνοι που φέτος θα βιώσουν την εμπειρία για πρώτη φορά, μπορούν να αρχίσουν «προθέρμανση» και να αντλήσουν έμπνευση, από το συναρπαστικό τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασαν οι διοργανωτές και το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/8MAMfD28bFw

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα στον 4ο Αγώνα Δρόμου Αμφίπολης από την Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

  • Published in


Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» καλεί όλους τους δρομείς της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της Βόρειας Ελλάδας να τιμήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους τον 4ο Αγώνα Δρόμου Αμφίπολης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στην Αρχαία Αμφίπολη και αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός για όλη την οικογένεια, με ξεχωριστό αγωνιστικό αλλά και ιστορικό χαρακτήρα.

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Αμφίπολης (Δ' Βρασίδειος Δρόμος) διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών, την ΔΗΔΕΚΑ του Δήμου Αμφίπολης και με την υποστήριξη του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση, που στέλνει μήνυμα άθλησης και Ιστορίας σε μικρούς και μεγάλους:
Την Κυριακή 6 Μαΐου, δίνουμε όλοι ραντεβού στην Αρχαία Αμφίπολη, στην καρδιά της Μακεδονίας!

Η συμμετοχή στον 4ο Αγώνα Δρόμου Αμφίπολης είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αμφίπολης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαίο Γυμνάσιο, Ακρόπολη, Βόρειο Τείχος, Αρχαία Γέφυρα) κατά την ημέρα του αγώνα.
Επιπλέον, όλοι όσοι τερματίσουν θα πάρουν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο απεικονίζει το αρχαίο νόμισμα της Αμφίπολης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: Τον Δρόμο 9.700 μ. για Μαθητές/τριες Λυκείων και μεγαλύτερους (ώρα εκκίνησης 11:00), τον Δρόμο 2.000 μ. για Μαθητές/τριες Γυμνασίων και ελεύθερους αθλούμενους κάθε ηλικίας (ώρα εκκίνησης 11:05) και τον Δρόμο 1.300 μ. για Μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων (ώρα εκκίνησης 12:10).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 3 Μαΐου στα e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αλλά ακόμη και την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 6 Μαΐου, για όσους προσέλθουν και εγγραφούν στη Γραμματεία Αγώνων το αργότερο στις 09:30 το πρωί, δηλαδή τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης.

«Ακρογωνιαίος λίθος ανάπτυξης του πολιτισμού, ήδη από την αρχαιότητα, ήταν ο αθλητισμός. Μ' αυτό το σκεπτικό σήμερα διοργανώνουμε τον 4ο Βρασίδειο Δρόμο. Το σύνθημά μας είναι: Τρέχουμε στην Αμφίπολη, γνωρίζουμε την ιστορία της! Μία ιστορία πλούσια, την οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε, γιατί είναι πάντοτε εκείνη που μας διδάσκει και μας οδηγεί», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, που συμπλήρωσε:

«Καλούμε όλους τους αθλούμενους να συμμετάσχουν σε διαδρομές που είναι βατές, τόσο για αθλητές υψηλού επιπέδου όσο και για όσους ασχολούνται με τον μαζικό αθλητισμό. Ο καθένας από εμάς μπορεί να έρθει με τα παιδιά του και να τρέξει είτε στον Δρόμο 9.700 μ. πέριξ των τειχών της Αμφίπολης με αφετηρία και τερματισμό στο Αρχαιολογικό Μουσείο, είτε στον Δρόμο 2.000 μ. Μαθητών Γυμνασίων και όσων άλλων επιθυμούν, πέριξ του εσωτερικού τείχους της πόλης, είτε στον Δρόμο 1.300 μ. για Μαθητές Δημοτικού με αφετηρία το Αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης, όπου και θα ξεναγηθούν τα παιδιά».

Ο κ. Λιούμπας κατέληξε απευθύνοντας τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»: «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ' για την υποστήριξή τους. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 6 Μαΐου στην Αμφίπολη, για να ζήσουμε μαζί έναν όμορφο αγώνα δρόμου, σ' έναν χώρο γεμάτο ιστορία, που έχει πολλά να μας διδάξει».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ρεκόρ συμμετοχών, αγωνιστικό «βάθος» και πολλά υποσχόμενες επιδόσεις στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

  • Published in

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, όχι μόνο για τις δυνατές συγκινήσεις που προσέφερε στους πάνω από 20.000 δρομείς, αλλά επίσης για τις επιδόσεις που σημείωσαν οι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές που βρέθηκαν στην εκκίνηση, δημιουργώντας μάλιστα την προοπτική για ακόμα καλύτερους χρόνους στις επόμενες διοργανώσεις, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής, Νίκος Χαλάτσης, ο οποίος προχώρησε στην αγωνιστική ανάλυση της σημαντικότερης αθλητικής εκδήλωσης της Βόρειας Ελλάδας:

«Στον μεγάλο Μαραθώνιο είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία. Παρότι οι καιρικές συνθήκες μετά το μισό της διαδρομής δεν ευνοούσαν τις μεγάλες επιδόσεις, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του δυνατού αντίθετου αέρα, ο Κενυάτης Ντάνιελ Ρότιτς τρέχοντας μόνος του έκανε έναν ‘μεγάλο' χρόνο, 2:16.04. Έδειξε ότι με καλύτερες συνθήκες και ανάλογο συναγωνισμό είναι ικανός να πλησιάσει τους κορυφαίους του αγωνίσματος. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι τρεις ακόμη προσκεκλημένοι Μαραθωνοδρόμοι υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα προσέφεραν θέαμα και ανταγωνισμό για ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, αντιμετώπισαν δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να έρθουν στην πόλη μας. Ο Γιάννης Κρέκας (Volkswagen Running Team), που στα 36 του έκανε μία μεγάλη ατομική επίδοση με χρόνο 2:31:11, έδειξε επίσης ότι με πιο έντονο συναγωνισμό και καλύτερες καιρικές συνθήκες μπορεί να πετύχει μία ακόμα καλύτερη επίδοση. Ακολούθησαν οι Κυριάκος Συμιριώτης (Volkswagen Running Team), Γιάννης Ζαχαράκος, Γιώργος Τσιγκερίδης και Κώστας Τριανταφύλλου, με επιδόσεις από 2:42:00 έως 2:45:00, υψηλός μέσος όρος επιδόσεων, αλλά αδικήθηκαν και αυτοί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Γενικά, είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο του αγωνίσματος, αν ληφθούν υπόψη τα προαναφερόμενα.
Στις γυναίκες, η Κενυάτισσα Γιούνες Μοράα Ονιάτσα κέρδισε τρέχοντας με αντίξοες καιρικές συνθήκες από τη μέση της διαδρομής και μετά, κάνοντας χρόνο 2:45:19, όχι πολύ μακριά από την ατομική της επίδοση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μαρία Βράιτς από την Κροατία, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Πολωνή Όλγα Μακόφσκα. Μεγάλες απούσες οι Σόνια Τσεκίνι και Στέφανι Λεοντιάδου, οι οποίες λόγω προβλημάτων της τελευταίας στιγμής συμμετείχαν στον Δρόμο των 10 χλμ., γεγονός που τους στέρησε μία μεγάλη επίδοση στον Μαραθώνιο, δεδομένης της παρουσίας της Κενυάτισσας και της Κροάτισσας πρωταθλήτριας.
Στα 10 χλμ. των ανδρών έγινε μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, μεταξύ του καλύτερου Ούγγρου αθλητή στις μεσαίες αποστάσεις Λάζλο Γκρέγκορ και του Έλληνα πρωταθλητή Κώστα Γκελαούζου (Arla Protein Running Team), οι οποίοι πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα, αφού η νίκη κρίθηκε πάνω στο νήμα. Η μονομαχία τους σίγουρα έμεινε αξέχαστη σε όλους τους θεατές και τους φιλάθλους. Την τριάδα συμπλήρωσε, πολύ κοντά στους δύο πρωταγωνιστές της κούρσας, ο 42χρονος Θεόδωρος Αναγνώστου (Volkswagen Running Team), παλιός πρωταθλητής των στιπλ, με εντυπωσιακό χρόνο 31:31, ακολουθούμενος από τον Μαραθωνοδρόμο υψηλών επιδόσεων Αντώνη Παπαδημητρίου.
Στις γυναίκες τη νίκη κατέκτησε η Μαραθωνοδρόμος Σόνια Τσεκίνι (Volkswagen Running Team), η οποία με την επίδοσή της 36:03 στα 10 χλμ. έδειξε ότι είναι έτοιμη να κάνει πολύ καλή επίδοση στον Μαραθώνιο. Πολύ κοντά της, δεύτερη η Στέφανι Λεοντιάδου (Volkswagen Running Team), με την πολύ καλή επίδοση 36:34. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Βίκυ Καραγεωργάκη (Volkswagen Running Team) με 37:24, η οποία στην ηλικία των 45 χρόνων συνεχίζει να τρέχει πολύ γρήγορα στις αποστάσεις που μπαίνει και εξακολουθεί να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Οι αθλήτριες Μαργαρίτα Ντίνα, Βάσω Παπαδοπούλου, Φανή Δημητριάδου και Ξένια Βασιλειάδου ήταν εκείνες που συμπλήρωσαν την πρώτη οκτάδα, καθιστώντας τα 10 χλμ. ως τον δρόμο με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό.
Στα 5 χλμ. νικητής ο Χρήστος Καλλίας (Stoiximan Running Team) σε εξαιρετική φόρμα και με εξαιρετική επίδοση 15:01, έδειξε ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεύτερος ο Λάμπρος Μαλτέζος και τρίτος ο Παναγιώτης Γραμμένος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ Τρίτων, με αξιοπρεπείς επιδόσεις, έδειξαν ότι φέτος θα έχουν διακρίσεις τόσο σε δρόμους επί δημοσίας οδού όσο και σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις εντός στίβου.
Στα 5 χιλιόμετρα των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου και των 10 χλμ. Ράνια Ρεμπούλη (Stoiximan Running Team), που με τη νίκη της αυτή έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό. Πίσω της η Αθηνά Κοΐνη (Stoiximan Running Team) με 17:19 έδειξε ότι σιγά-σιγά συνέρχεται μετά από συνεχόμενους δύσκολους τραυματισμούς ενώ και η τρίτη Ζωή Ανδρικοπούλου (Stoiximan Running Team) έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στις αποστάσεις αυτές. Οι αθλήτριες Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Ειρήνη Μιχάλα, Φωτεινή Μυστακίδου, καθώς και η Κύπρια Ελπίδα Χριστοδουλίδου ήταν εκείνες που ακολούθησαν ανεβάζοντας την ποιότητα και το επίπεδο και αυτού του δρόμου».

Από την πλευρά του, ο έμπειρος δημοσιογράφος και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Μαμουζέλος, έκανε το παρακάτω αρχικό σχόλιο, αναφερόμενος στην συνολική εικόνα του αγώνα:

«Η φετινή διοργάνωση έδειξε ότι υπάρχει καλό αγωνιστικό ‘βάθος', τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στις άλλες δύο αποστάσεις του αγωνιστικού προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι οι προπονητές ή οι παράγοντες των σωματείων της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιοχών μπορούν να κερδίσουν έναν αξιόλογο έμψυχο δυναμικό αναζητώντας δρομείς 15 έως 22-23 ετών που δεν έχουν αθλητικό δελτίο, για να τους παρακινήσουν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν μια πιο συστηματική αθλητική δραστηριότητα.
Οι Μαραθώνιοι δρόμοι, γενικά στην Ελλάδα, δύσκολα μπορούν να έχουν περισσότερους ξένους αθλητές κορυφαίου επιπέδου, γιατί οι διαδρομές δεν είναι τόσο ελκυστικές για τους δρομείς που έχουν απαιτήσεις υψηλών επιδόσεων. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι για την προσέλκυση πολλών καλών δρομέων απαιτείται μεγάλο μπάτζετ για έξοδα διαμονής, πριμ συμμετοχής και πριμ ρεκόρ, κάτι που δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί από Μαραθωνίους όπως αυτοί που διοργανώνουμε στην Ελλάδα.
Ειδικά όμως για τον Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος', πρέπει να πούμε ότι είναι μία διοργάνωση με ξεχωριστό σκοπό, που υπάρχει για να υπενθυμίζει ποιος ήταν ο Μακεδόνας στρατηλάτης και για να τιμά ένα ιστορικό πρόσωπο που δεν ανήκει μόνο στη Μακεδονία ή στην Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά ανήκει στην παγκόσμια ιστορία.
Στους Δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων, πάντοτε μπορούν να υπάρχουν στην εκκίνηση καλοί και γνωστοί δρομείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως συνέβη και φέτος. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις στους απλούς, χομπίστες δρομείς την ικανοποίηση ότι τρέχουν μαζί με τους πρωταθλητές. Είναι ένα στοιχείο που σε κάνει να θέλεις να συμμετάσχεις στον αγώνα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μαμουζέλος αναφέρθηκε στις αγωνιστικές επιδόσεις που σημειώθηκαν στη φετινή διοργάνωση:
«Ο Μαραθώνιος δρόμος είχε καλούς χρόνους, βελτιωμένους συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.
Στα 10 χλμ. ανδρών κυριάρχησε το στοιχείο του πολύ έντονου συναγωνισμού για τη νίκη, ανάμεσα στο Ούγγρο Γκρέγκορ και τον Γκελαούζο. Αυτό το συναρπαστικό φινάλε μιας κούρσας που κρίθηκε στο νήμα ενθουσίασε τον κόσμο, που ίσως δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τέτοιες εικόνες σε αγώνες που γίνονται σε δημόσιο δρόμο.
Στα 10 χιλιόμετρα των γυναικών είδαμε γενικά καλούς χρόνους και ωραίο συναγωνισμό μέχρι το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Ουσιαστικά στο τελευταίο 1 με 1,5 χιλιόμετρο κρίθηκαν οι τελικές θέσεις. Ο κόσμος έβλεπε τις προπορευόμενες αθλήτριες και ένιωθε την επιθυμία να τις ενισχύσει στην προσπάθειά τους.
Όσον αφορά στα 5 χλμ., αυτό που έμεινε ως εικόνα ήταν η παρουσία γνωστών Ελλήνων αθλητών, οι οποίο είχαν αρκετά καλό συναγωνισμό. Κυρίως, όμως, το γεγονός ότι μία αθλήτρια όπως η Ρεμπούλη κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα και αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς. Η επιτυχημένη συμμετοχή μιας τέτοιας αθλήτριας είναι πλέον συνδεδεμένη με τη διοργάνωση».

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώθηκε από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμοί με 40 τυχερούς νικητές και δώρα μεγάλης αξίας στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

  • Published in

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ήταν ένας μεγάλος νικητής, αφού όλοι όσοι έτρεξαν στη διοργάνωση της Κυριακής 1 Απριλίου έζησαν μία μοναδική εμπειρία, έκαναν την προσωπική τους υπέρβαση και κατέκτησαν ένα μετάλλιο με ξεχωριστή αξία περνώντας τη γραμμή του τερματισμού.

Ανάμεσά τους, όμως, υπήρξαν 40 τυχεροί δρομείς που αποδείχθηκαν διπλά κερδισμένοι, αφού έκαναν δικά τους τα πλούσια δώρα που πρόσφεραν η Οργανωτική Επιτροπή και οι Χορηγοί μέσα από πολλούς ξεχωριστούς διαγωνισμούς!

Συνολικά 40 δώρα μεγάλης αξίας περίμεναν τους δρομείς που πήραν μέρος στη κορυφαία αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, η οποία φέτος είχε περισσότερες και μεγαλύτερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.

Οι ηλεκτρονικές κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Πέμπτη 29/03), την ημέρα του αγώνα στον χώρο των απονομών (Κυριακή 01/04 - κλήρωση διαγωνισμού STIHL), αλλά και μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης (Πέμπτη 12/04 - κλήρωση διαγωνισμού Dole Hellas), ανέδειξαν τους τυχερούς νικητές, οι οποίοι θα έχουν έναν επιπλέον λόγο για να κρατήσουν για πάντα στη μνήμη τους τη φετινή διοργάνωση.

Αναλυτικά, τα δώρα που πρόσφερε η Οργανωτική Επιτροπή και οι Χορηγοί του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», μέσα από διαγωνισμούς που «έτρεξαν» είτε στο Facebook είτε στους δικτυακούς τόπους της διοργάνωσης και των Χορηγών, ήταν τα εξής:

- 1 τυχερός κέρδισε μία πλήρη υποτροφία διετών σπουδών, αξίας 7.500 ευρώ, για φοίτηση σε 1 από τις 86 ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, του μεγαλύτερου ΙΕΚ στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη ή Λάρισα.
Νικητής αναδείχθηκε μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης (random) ο Χαράλαμπος Σπέρκος.

- 13 τυχεροί κέρδισαν από ένα μοναδικό Smart watch Garmin Forerunner 235, προσφορά του Μέγα Χορηγού της διοργάνωσης, Dole Hellas.
Νικητές αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης (random) οι Δέσποινα Ψάλλη, Κατερίνα Σεϊτανίδου, Ιωάννης Κατσαβός, Χρήστος Δημακάκος, Γιάννης Κρέκας, Όλγα Ζιρίδου, Λάμπρος Κρίκος, Στέλιος Κουγιούς, Αθανάσιος Αθανασιάδης, Αναστάσιος Καραπαπάς, Ανδρομάχη Τσακνή, Κατερίνα Γούρου και Πέτρος Παπαγεωργίου.

- 1 τυχερός κέρδισε μία δωροεπιταγή, αξίας 1.500 ευρώ, για υπηρεσίες ανακαίνισης από την ΑΝΑΔΟΜΩ ΟΕ, τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευών - ανακαινίσεων της Θεσσαλονίκης.
Νικητής αναδείχθηκε μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης (random) ο Χάρης Παπαδόπουλος.

- 1 τυχερός κέρδισε ένα ολοκληρωμένο σετ επαναφορτιζόμενων μηχανημάτων STIHL, συνολικής αξίας 556 ευρώ, αποτελούμενο από εργαλεία για τη δημιουργική διαμόρφωση του κήπου (χορτοκοπτικό FSA 45, ψαλίδι μπορντούρας HSA 45, φυσητήρα BGA 45 και ψαλίδι θάμνων HSA 25).
Νικητής αναδείχθηκε μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης (random) ο Χρήστος Τσομπανόπουλος.

- 9 τυχεροί κέρδισαν από μία Κάρτα Υγείας, με ετήσια δωρεάν συνδρομή, από τη EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Συγκεκριμένα, ως έπαθλα δόθηκαν τρεις Κάρτες Euromedica Junior Club, τρεις Κάρτες Euromedica Lady's Card και τρεις Κάρτες Euromedica Health&Bonus Member's Card GOLD.
Νικητές αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης (random) οι Μαρία Μουστάκη, Θεόφιλος Γιάκης, Έλενα Ζαππίδου, Κατερίνα Σδούγκου, Γεώργιος Γκάτσιος, Βασίλειος Τσόκανος, Παναγιώτης Λάππας, Ραφαήλ-Γεώργιος Μακρίδης και Γεώργιος Μωϋσίδης.

- 10 τυχεροί κέρδισαν από ένα συλλεκτικό giftpack της διοργάνωσης, που περιλάμβανε 1 αυθεντικό μπλουζάκι του αγώνα, 1 αδιάβροχο, 1 σακίδιο ώμου και 1 προστατευτικό λαιμού (neckwear).
Νικητές αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης (random) οι Θεόδωρος Αβραμίδης, Πασχαλίνα Τράκα, Κωνσταντίνος Κολοφώτης, Νικόλαος Καφφεσάκης, Δημήτριος Αγγελιδάκης, Μιχάλης Ράδος, Ιωάννης Βαλκάνης, Δημήτριος Γιαμτσίδης, Παντελής Φαλής, Κωνσταντίνος Σίντος.

- 5 τυχεροί κέρδισαν από ένα πακέτο αθλητικών περιηγήσεων εναλλακτικού τουρισμού, με επιλογή βαδίσματος ή τρεξίματος, από την εταιρεία RUN HIKE.
Νικητές αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης (random) οι Αλεξάνδρα Γκίκου, Παντελής Παπαοικονόμου, Άννα Σοκολόβσκα, Παντελής Κάνιουρας και Χρυσάνθη Ιωαννίδου.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώθηκε από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοναδική λάμψη και πρωτοφανής επιτυχία στις παράλληλες δράσεις της “Marathon Week”!

  • Published in


Το δικό τους, έντονο αποτύπωμα άφησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», το πρόγραμμα των οποίων ήταν πλουσιότερο και πιο διευρυμένο από κάθε άλλη χρονιά, δημιουργώντας για πρώτη φορά τη Marathon Week, μια ολόκληρη εβδομάδα κατά την οποία όλη η Θεσσαλονίκη κινούνταν στους ρυθμούς της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής!
 
Οι ξεχωριστές δράσεις ξεκίνησαν με τη δημιουργία της Marathon Patrol Team που επί μία εβδομάδα προσκαλούσε τους Θεσσαλονικείς στον Μαραθώνιο και μετέδιδε το κέφι στους δρόμους της πόλης. Την σκυτάλη πήραν ενέργειες όπως το Marathon Photo Booth, το οποίο λειτούργησε μέσα στο Κέντρο Εγγραφών, δίνοντας σε όλους τους επισκέπτες την ευκαιρία να νιώσουν νικητές και να διασκεδάσουν μέσα από τη φωτογράφησή τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο Κέντρο Εγγραφών πραγματοποιήθηκαν και οι κληρώσεις των διαγωνισμών της διοργάνωσης, η οποία σε συνεργασία με τους Χορηγούς της ανέδειξε 41 τυχερούς, που κέρδισαν πλούσια δώρα μεγάλης αξίας.
 
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το τελευταίο τριήμερο, με μια σειρά από εκδηλώσεις που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και έγιναν παράλληλα με την καθιερωμένη Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας, προσθέτοντας αίγλη στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα:
 
- Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το Cocktail Party που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή μαζί με τον Ονομαστικό Χορηγό Stoiximan.gr το βράδυ της Παρασκευής (30/03), στο Γυάλινο Περίπτερο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ο.Ε. κα Βούλα Πατουλίδου, επιτελικά στελέχη της Stoiximan.gr με επικεφαλής τον Διευθυντή Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο, καθώς και οι αθλητές της Stoiximan Running Team όπως οι Χρήστος Καλλίας, Ράνια Ρεμπούλη, Αθηνά Κοΐνη, Ζωή Ανδρικοπούλου, Αναστασία Μαρινάκου, η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της διοργάνωσης κα Φανή Χαλκιά, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου κα Κυριακή Ουδατζή και άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού, έδωσαν λάμψη σε μία πολύ όμορφη βραδιά, την οποία υποστήριξαν το Alsos Catering, η οινοποιία Κτήμα Κυρ-Γιάννη και η Οινοποιία - Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη.
 
- Ιδιαίτερα σημαντικές παρουσίες χαρακτήρισαν το VIP Lunch της διοργάνωσης, το μεσημέρι του Σαββάτου (31/03) στον υπέροχο χώρο του Ciel Bar Restaurant. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο γιος του θρυλικού Στέλιου Κυριακίδη στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Μαραθώνιος, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, η Πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων κα Χριστίνα Καραμίχου, ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε. κ. Γιάννης Ποδιώτης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της διοργάνωσης κα Κατερίνα Σεφερλή, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Αναδομώ» κ. Νίκος Κωνσταντινίδης, η Υπεύθυνη του Τμήματος Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κα Χρύσα Σαραβέλου, η Public Relations & Brand Communications Executive της Forthnet κα Πέρρυ Τσαγκάρη, η Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος των «Αττικών Εκδόσεων» κα Αλεξία Μιχοπούλου, ο δημοσιογράφος των «Αττικών Εκδόσεων» κ. Νίκος Μακροδημήτρης, o διοργανωτής του Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού κ. Σπύρος Σπύρου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μαμουζέλος και ο Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης.
 
«Ο Μαραθώνιος καθιστά τη Θεσσαλονίκη αθλητικό κέντρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τον εντυπωσιακό αριθμό των συμμετοχών, οι οποίες ήταν φέτος περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων στηρίζουμε αυτή τη διοργάνωση και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σαραβέλου.
 
- Μεγάλη ανταπόκριση είχε το Barilla Pasta Party, που «στήθηκε» το απόγευμα του Σαββάτου (31/03) στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ-HELEXPO με την υποστήριξη της Barilla, της κορυφαίας εταιρείας ζυμαρικών. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η διοργάνωση πρόσφερε σε όλους τους Μαραθωνοδρόμους τη δυνατότητα να προσλάβουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, λίγες ώρες πριν τρέξουν στη διαδρομή Πέλλα - Θεσσαλονίκη.
 
- Οι εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις δεν έλειψαν ούτε την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 1 Απριλίου, γεμίζοντας με κέφι και χρώμα ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη!
Οι μοναδικοί The HOUSE of DRAMA, θριαμβευτές του talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», μάγεψαν με την παράσταση πού έδωσαν στον χώρο εκκίνησης του Δρόμου 5.000μ., μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρέθηκαν για να βάλουν τη δική τους «πινελιά» και οι μαζορέτες του Ομίλου Cheerleading Νηρηίδες.
Ταυτόχρονα, τα radio booth του Ομίλου “Metromedia” (του ZOO 90.8”, του Νο.1 μουσικού σταθμού στην πόλη, του “96.8 Velvet”, του “Republic 100.3” και του Metropolis 95.5”), ήταν στημένα σε τέσσερα διαφορετικά κεντρικά σημεία από νωρίς το πρωί, δίνοντας ρυθμό στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας.
Στο stage τουZOO 90.8” στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οι παραγωγοί μέσω live radio, μετέφεραν το feeling και την ατμόσφαιρα του Δρόμου 5 χλμ. και ξεσήκωναν τον κόσμο και τα running team, ενώ στην πλάτη του stage είχε στηθεί μια εντυπωσιακή οθόνη LEDWALL και μέσω 3 καμερών προβάλλονταν live πλάνα των djs, των καλεσμένων πάνω στο stage και των running teams που βρίσκονταν μπροστά από το stage και κατά μήκος του δρόμου, με την υποστήριξη της Music - Sp by Andreas Nikakis και της Medio Multimedia.
Ξεχωριστή λάμψη έδωσε η παρουσία των επιφανών εκπροσώπων της IKEA Running Team (Θοδωρής Μαραντίνης, Αποστόλης Τότσικας, Ρούλα Ρέβη, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Ευαγγελία Τσιορλίδα και Γιώργος Λέντζας, μεταξύ άλλων), που ανέβηκαν στο stage και ξεσήκωσαν τους συγκεντρωμένους δρομείς.
 
Η κορύφωση της απόλυτα επιτυχημένης “Marathon Week” ήρθε στο Sponsors Village, που «στήθηκε» στο Σημείο Τερματισμού όλων των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος, στην πλατεία του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα μουσικά σημεία, τα περίπτερα των χορηγών Stoiximan.gr, Dole, ΑΥΡΑ, Kosmocar - Volkswagen, IKEA, Arla Protein, ΑΝΑΔΟΜΩ, Saucony, STIHL, Herbalife, Amstel Free, TaxiWay, Μπάρμπα Στάθης, που προσέφεραν στους 21.000 δρομείς και στους θεατές συμμετοχικές δράσεις, το κέντρο υποδοχής των προσκεκλημένων με την υποστήριξη του ιταλικού εστιατορίου Famigliano και της Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη και οι γευστικές απολαύσεις από την Dole, την Arla Protein και την Amstel Free, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά, χρώμα, μουσική, η οποία συμπληρωνόταν ιδανικά από τον ρυθμό των ήχων των συγκροτημάτων κρουστών.
 
Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώθηκε από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.
 

 

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 
ΚΥΡΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
      
 
ΧΟΡΗΓΟΙ 

    
    

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

 

Διοργάνωση

ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γραφείο Μαραθωνίου, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο,
Προέκταση Αγ. Δημητρίου,
Θεσσαλονίκη, 54638
info@atgm.gr, info@alexanderthegreatmarathon.org 
τηλ: 2310200360,
fax: 2310200361