Welcome visitor you can log in or create an account

ΝΕΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σημαντική οικονομική ενίσχυση σε ιδρύματα, μέσω του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Αξιοσημείωτη ανταπόκριση από τους δρομείς είχε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», μέσω του οποίου συγκεντρώθηκε και προσφέρθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στους υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της διοργάνωσης με δικές τους ομάδες δρομέων (running teams).

 

 

Συνολικά 2.452 από τους δρομείς που συμμετείχαν στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Κυριακής 3 Απριλίου, επέλεξαν να δηλωθούν στις ομάδες (running teams) των συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς και των υποστηρικτών τους, ακολουθώντας την σχετική προτροπή της Οργανωτικής Επιτροπής. Για καθεμιά από αυτές τις συμμετοχές, η Οργανωτική Επιτροπή πρόκειται να προσφέρει ποσό 5 ευρώ από το κόστος εγγραφής.

 

Επιπλέον, σημαντικά χρηματικά ποσά ενίσχυσης ιδρυμάτων συγκεντρώθηκαν από δράσεις χορηγών, καθώς και άλλων υποστηρικτικών φορέων (θεσμικών και εθελοντικών) της διοργάνωσης.

 

Στο πλαίσιο της ονομαστικής της χορηγίας στη διοργάνωση, η NN Hellas στήριξε για μία ακόμη φορά την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και δώρισε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του έργου της. Επώνυμοι «Πρεσβευτές» της Ένωσης παρευρέθησαν στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και αγωνίστηκαν με τα χρώματα της NN Running Team. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο αθλητής Αντώνης Βλοντάκης και η σύζυγός του Κορίνα Στεργιάδου, ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη τίμησαν με την παρουσία τους την κορυφαία αθλητική διοργάνωση και διέδωσαν τα μηνύματα της φιλοσοφίας Live Well.

 

Η Stoiximan, ως Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, υλοποίησε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, θέλοντας να συνδέσει τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά, προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να ρίξουν τα μπουκάλια νερού που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα στους ειδικούς «Κάδους Αλληλεγγύης», μετατρέποντας κάθε μπουκάλι σε ευρώ και προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά των εξής ιδρυμάτων: Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», «ΦΛΟΓΑ», Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το παιδί» Βέροια, Σύλλογος Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Κέντρο ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, Κέντρο αποκατάστασης παιδιών και νέων Κρήτης, «Περπατώ» Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες», με το οποίο η Stoiximan έχει αναλάβει τις αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Με την Stoiximan Running Team συμμετείχαν στη διοργάνωση για καλό σκοπό οι Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Θοδωρής Παπαλουκάς, Ευθύμης Ρεντζιάς, Έφη Σφυρή, Αντώνης Σρόιτερ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Ιωάννα Λίλη.

 

Παράλληλα, οργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα εθελοντικής αιμοδοσίας Bloode (www.bloode.org) και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για τρεις ημέρες, πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

 

Η WIND, Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής προσφοράς για το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και την Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ. Ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, οι παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας, Στέλιος Χανταμπάκης, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Νικολέττα Ράλλη, Μαντώ Γαστεράτου και Τζένη Μελιτά μαζί με φίλους, συνεργάτες και εργαζόμενους της WIND απόλαυσαν τον αγώνα, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WIND.Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, συμμετείχε ενεργά στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»,  με σκοπό την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς». Με την ΙΚΕΑ RUNNING TEAM  συμμετείχαν οι πελάτες, οι υπάλληλοι της ΙΚΕΑ, αλλά και διάσημοί μπαμπάδες και μαμάδες, όπως ο Θοδωρής Μαραντίνης, η Σίσσυ Χρηστίδου, η Μαρία Κορινθίου, ο Γιάννης Αϊβάζης και η Νάνσυ Μαλλέρου.

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση τόσο τους συμμετέχοντες δρομείς, όσο και τα συνεργαζόμενα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς. Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή της για την πολύ μεγάλη επιτυχία του προγράμματος, μέσω του οποίου ενισχύθηκαν οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 

Οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι έφτασαν φέτος τους 50 σε αριθμό, μέγεθος μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, ήταν οι εξής:

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Λάμψη, Α21 Campaign, Σύνδεσμος Φίλων Ιδρύματος Αγ. Παντελεήμων, ΠΑΣΠΑ - παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης, Περπατώ, Praksis, Μέλισσα, Καταφύγιο Γυναίκας, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, ΣυΖΩΗ, Χαμόγελο του Παιδιού, Make-A-Wish Ελλάδος, Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής - παράρτημα Θεσσαλονίκης, ΑΡΣΙΣ, ΜΑΖΙ, Άγιος Στυλιανός, Ήφαιστος, Πνοή Ελπίδας, Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, ΒηματίΖΩ, Πηγή Ζωής, Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Δέντρο Ζωής, Άγγελοι Γης, Άλμα Ζωής, Δράση για το Κάτι Άλλο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο, Μέριμνα Παιδιού, Θετική Φωνή άνθρωποι+HIV, ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Φίλοι της Μέριμνας - Θεσσαλονίκη, Ζωή με NF, Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας - ΣΑΚΕΚΕ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - παράρτημα Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», ΕΝ.Ο. Greece, Αθλητική Ένωση Τυφλών «Πυρσός», Κέντρο ΑΜΕΑ Αρμονία, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Παίδων Τούμπας «Η Ελπίς», Σύλλογος Παρκινσονικών Ελλάδος).

 

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ, της AIMS, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.20.000 χαμόγελα, μοναδική επιτυχία! Η πόλη και η χώρα γιόρτασε τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωσή της!

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πέρασε στην ιστορία ως η αρτιότερη και λαμπρότερη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας, αποτέλεσε εμπειρία ζωής για τους 20.000 και πλέον συμμετέχοντες. Όλοι τους ήταν νικητές!
 

 
 

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πέρασε στην ιστορία ως η αρτιότερη και λαμπρότερη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας, αποτέλεσε εμπειρία ζωής για τους 20.000 και πλέον συμμετέχοντες. Όλοι τους ήταν νικητές!

 

Το ρεκόρ συμμετοχών, οι νέες διαδρομές και η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές καιρικές συνθήκες, χάρισαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης την ομορφότερή της φετινή γιορτή.

 

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέχρι τον 95χρονο Φώτη Πετρίδη και τον 89χρονο Σάββα Καλπαχίδη, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητική διάσταση διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

                                                                           

Ο τελικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων ήταν και φέτος εντυπωσιακός και έφτασε τους 20.191 (1.759 συμμετοχές στο Μαραθώνιο, 12.599 εγγεγραμμένοι στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 3.833 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 2.000 παιδιά στα 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων), με αθλητές από 51 χώρες και πέντε ηπείρους. συμπεριλαμβανομένων πολλών που ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», όπως η 55χρονη Μαλαισιανή Σοφία Αζλάν.

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, οι συμμετέχοντες ήταν πολύ περισσότεροι σε αριθμό, αφού ο καλός καιρός βοήθησε και αρκετοί ενδιαφερόμενοι της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, έτρεξαν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό. Πολλοί ήταν και οι δρομείς που μετά την συμμετοχή τους στο Δρόμο 10.000μ. έτρεξαν και στα 5.000μ., για να απολαύσουν διπλά αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, με δεδομένο ότι τους το επέτρεπε το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων.

 

Στο Μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. θριάμβευσε ο Κενυάτης Άμπελ Κίμπετ Ροπ, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, με χρόνο 2 ώρες 17:41.

Τον Κίμπετ Ροπ, ο οποίος πέρσι είχε κατακτήσει στη Θεσσαλονίκη το ασημένιο μετάλλιο στον αντίστοιχο Δρόμο 10.000μ., ακολούθησαν στο βάθρο δύο συμπατριώτες του: Ο Σίλας Κιπρόνο Τόο (2 ώρες 17:54), που τερμάτισε 2ος στο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και ο Μόουζες Κιπρούτο Κιμπίρε (2 ώρες 18:10).

Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων δρομέων είχε ο Κώστας Ρήγας, που κατέλαβε την 5η θέση με χρόνο 2:29:49.

 

Στο Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Χέλεν Κιμουτάι Τζεπκοσγκέι από την Κένυα με χρόνο 2:41:50, αφήνοντας πίσω της την Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2:52:29), που ανέβηκε μία θέση σε σχέση με πέρσι, και τη Ρουμάνα Λούκα Μαρία Μαγκνταλένα (2:58.42), η οποία κατέκτησε μετάλλιο για άλλη μια φορά στο θεσμό, αφού είχε καταταγεί 2η το 2013 και το 2014.

Την εκκίνηση του αγώνα, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία Πέλλας, έδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.

 

Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Τζόελ Μάινα Μουάνγκι (30:19), τον οποίο ακολούθησαν στο βάθρο οι Ρώσοι Ισκαντέρ Ιαντγκάροφ (30.42) και Πάβελ Αντίσκιν (31.04).

Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ουγγαρέζα Ζίτα Κάτσερ με επίδοση 37:01, ενώ 2η κατετάγη η Ρωσίδα Ντάρια Τσουντάικινα (37.06) και 3η η Βασιλική Καραγεωργάκη (37.59).

Την εκκίνηση του αγώνα, στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, πρώτευσε ο Μάρκος Γκούρλιας της WIND Running Team με χρόνο 15:47. Την τριάδα συμπλήρωσαν ο Πασχάλης Τερζής (16:17), που για δεύτερη διαδοχική χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, και ο Στράτος Μαυριδόπουλος (16:19).

Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Ράνια Ρεμπούλη (16:45) που έτρεξε με την Stoiximan Running Team, δύο εβδομάδες μετά τη νίκη της στο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αφήνοντας στη 2η θέση την Αναστασία Μαρινάκου (17:12) της WIND Running Team και στην 3η θέση την Ειρήνη Μιχαλά (19:34).

Η εκκίνηση της κούρσας των 5.000μ. δόθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 

Ειδική βράβευση έγινε από τον Ονομαστικό Χορηγό της διοργάνωσης NN Hellas στον 95χρονο Φώτη Πετρίδη, τον μεγαλύτερο σε ηλικία μεταξύ όλων των δρομέων. Πιο συγκεκριμένα, ο Remco Barbier, Head of Branding NN Group, απένειμε στον κο Πετρίδη το ειδικό βραβείο «Ευ Ζην», μετά την συμμετοχή του στα 5.000μ..

 

Επιπλέον, o Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας της διοργάνωσης LG έκανε μία ειδική βράβευση στη νικήτρια του Δρόμου 5.000μ. γυναικών, Ράνια Ρεμπούλη.

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον. Στην αφετηρία, στην Πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκαν 2.000 παιδιά, που διέδωσαν το μήνυμα «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος». Ο Δρόμος συνδιοργανώθηκε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αμέσως μετά τον τερματισμό των μαθητών ακολούθησε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Στα αναμνηστικά μετάλλια των παιδιών αναγραφόταν το μήνυμα κατά του παιδικού εκφοβισμού (bullying) «#MIFOVASAI». Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτευση ελιάς, στέλνοντας το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης και της αλληλεγγύης προς τα δοκιμαζόμενα από το προσφυγικό ζήτημα παιδιά.

Η Οργανωτική Επιτροπή μοίρασε σε όλα τα παιδιά φακέλους με ειδικό χαρτί που περιείχε σπόρους, για να το φυτέψουν στο σπίτι τους και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από αυτή την εμπειρία.

 

Επιπλέον, αρκετοί δρομείς συμμετείχαν στον εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος Δρόμο 1.000μ. για ΑΜΕΑ, που επίσης είχε εκκίνηση από την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Ξεχωριστή αίγλη έδωσαν οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Πύρρος Δήμας, Ιωάννης Μελισσανίδης, Πηγή Δεβετζή, Όθων Μοσχίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Αναστασία Κελεσίδου, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Γιάννα Χατζηιωάννου, Ευαγγελία Ψάρρα, Κλεάνθης Μπάργκας, Βούλα Ζυγούρη, Ελπίδα Ρωμάντζη, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γιώργος Ποζίδης, Γιώργος Ποικιλίδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου έδωσαν ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ., όπου με τη δική του ομάδα βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης.

 

Λάμψη πρόσθεσαν στη διοργάνωση οι διάσημοι προσκεκλημένοι, που πήραν μέρος με τις ομάδες δρομέων των χορηγών της διοργάνωσης: Με την ΝΝ Running Team συμμετείχαν οι Πρεσβευτές της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και συγκεκριμένα ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, που έτρεξε στο Μαραθώνιο με χειρήλατο αμαξίδιο και οι Πόπη Τσαπανίδου, Αντώνης Βλοντάκης, Κορίνα Στεργιάδου, Σόφη Πασχάλη, Χρήστος Νέζος στο Δρόμο 5.000μ.  Η ΝΝ Ηellas στήριξε τους σκοπούς της Ένωσης με σημαντική χρηματική δωρεά.

 

Με την Stoiximan Running Team πήραν θέση στην εκκίνηση των 5.000μ. ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, η Έφη Σφυρή, ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Ιωάννα Λίλη.

Με τη WIND Running Team έτρεξαν οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Μαντώ Γαστεράτου, Σάσα Σταμάτη, Νικολέτα Ράλλη, Δημήτρης Παπανώτας, Ράνια Κωστάκη, Ελένη Τσολάκη, Σάντυ Κουτσοσταμάτη, Στέργιος Χανταμπάκης, Γιώργος Μανίκας.

Εξάλλου, με την IKEA Running Team πήραν μέρος οι Σίσσυ Χρηστίδου, Θοδωρής Μαραντίνης, Μαρία Κορινθίου, Γιάννης Αϊβάζης και Νάνσυ Μαλλέρου.

 

Με τις δικές τους ομάδες, στις οποίες εγγράφηκαν περίπου 2.500 δρομείς, έτρεξαν οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι έφτασαν φέτος τους 50 σε αριθμό, μέγεθος μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά (Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Λάμψη, Α21 Campaign, Σύνδεσμος Φίλων Ιδρύματος Αγ. Παντελεήμων, ΠΑΣΠΑ - παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης, Περπατώ, Praksis, Μέλισσα, Καταφύγιο Γυναίκας, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, ΣυΖΩΗ, Χαμόγελο του Παιδιού, Make-A-Wish Ελλάδος, Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής - παράρτημα Θεσσαλονίκης, ΑΡΣΙΣ, ΜΑΖΙ, Άγιος Στυλιανός, Ήφαιστος, Πνοή Ελπίδας, Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, ΒηματίΖΩ, Πηγή Ζωής, Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Δέντρο Ζωής, Άγγελοι Γης, Άλμα Ζωής, Δράση για το Κάτι Άλλο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο, Μέριμνα Παιδιού, Θετική Φωνή άνθρωποι+HIV, ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Φίλοι της Μέριμνας - Θεσσαλονίκη, Ζωή με NF, Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας - ΣΑΚΕΚΕ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - παράρτημα Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», ΕΝ.Ο. Greece, Αθλητική Ένωση Τυφλών «Πυρσός», Κέντρο ΑΜΕΑ Αρμονία, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Παίδων Τούμπας «Η Ελπίς», Σύλλογος Παρκινσονικών Ελλάδος). Οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή σημαντικό χρηματικό ποσό, ανάλογο με την αριθμητική συμμετοχή των ομάδων τους. Παράλληλα, χορηγοί της διοργάνωσης προέβησαν σε ανάλογες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τα ιδρύματα της επιλογής τους.

 

Πλέον, το ραντεβού όλων ανανεώνεται για τις 8 Οκτωβρίου 2016, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που υπόσχεται εξίσου μεγάλη συμμετοχή και ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις!

 

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr. 

Μέχρι τις 8 Μαρτίου οι εγγραφές για τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»! Εσύ έκλεισες θέση;Εντυπωσιακά τα μέχρι στιγμής νούμερα των εγγραφών για τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων δρομέων, γεγονός  που ικανοποιεί ιδιαίτερα την Ο.Ε και Τ.Ε. της διοργάνωσης, οι οποίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, αλλά και για την εκπόνηση του προγράμματος των παράλληλων πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών εκδηλώσεων οι οποίες θα πλαισιώνουν το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, χαρίζοντας νέες συγκινήσεις και προσωπικά ρεκόρ στους συμμετέχοντες.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την προκήρυξη της διοργάνωσης, αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα της, για τις τέσσερις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος οι οποίες προσφέρουν άριστες αγωνιστικές συνθήκες και επιδόσεις, καθώς επίσης άρτια υποστήριξη και ευχαρίστηση στους δρομείς κάθε επιπέδου. 

Η ιστορική διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. , καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, όπου μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου με το σύνθημα: «ΟΛΟΙ μπορούμε, ΟΛΟΙ συμμετέχουμε!».

Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τους Υποστηρικτές και τους Χορηγούς της Διοργάνωσης εργάζεται ώστε να εξασφαλίσει μοναδικές προσφορές προς τους δρομείς, πέραν της αγωνιστικής συμμετοχής τους, οι οποίες θα ανακοινώνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, των χορηγών επικοινωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 2 Απριλίου 2017,θα πλημμυρίσει και πάλι τη Θεσσαλονίκη με χαμογελαστά πρόσωπα δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου και θα αποτελέσει για άλλη μία χρονιά την εαρινή γιορτή της πόλης και της χώρας μας, συμπληρώνοντας την φθινοπωρινή της γιορτή, αυτήν του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. 

Με προθεσμία ολοκλήρωσης ατομικών εγγραφών την 8η Μαρτίου και ομαδικών εγγραφών την 3η Μαρτίου, η Διοργάνωση-θεσμός καλεί τον κόσμο να εντάξει μέσω της συμμετοχής του, τον αθλητισμό Υγείας στην ζωή του, υποσχόμενη για άλλη μία χρονιά μοναδικές αγωνιστικές εμπειρίες.

 

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

 

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." style="color: blue; text-decoration: underline; text-underline: single;"> info@atgm.gr και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." style="color: blue; text-decoration: underline; text-underline: single;"> info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων)

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360)

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος – Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης : ο δρομέας υποβάλει απευθείας την δήλωση του  στον Φορέα-Ίδρυμα που επιλέγει, εντασσόμενος κατά αυτό τον τρόπο στην ομάδα του (Running Team).

Επιθυμία της Ο.Ε. είναι και φέτος η συμμετοχή των δρομέων να γίνει δια μέσου της ομάδας ενός εκ των 52 κοινωνικών ιδρυμάτων, τα οποία υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από την διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς αυτής.

Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού–Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Να είστε όλοι εκεί!

 

 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θεσμικός υποστηρικτής των δύο μεγάλων διοργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ουσιαστικά ο εμπορικός κόσμος της πόλης δε θα μπορούσαν να λείψουν από τη μεγάλη οικογένεια των υποστηρικτών του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Περίπτερο του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Φεστιβάλ Τουρισμού, η Οργανωτική Επιτροπή των δύο μεγάλων διοργανώσεων της πόλης και της χώρας καλωσόρισε την είσοδο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στους θεσμικούς υποστηρικτές της.

 

Οι δύο διοργανώσεις, πέραν του αθλητικού, διαθέτουν κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό, επιστημονικό και ασφαλώς τουριστικό και εμπορικό χαρακτήρα, τομείς στους οποίους κυρίως θα εστιαστεί η συνεργασία των δύο φορέων, προς όφελος του κοινού, της πόλης, αλλά και της χώρας.

 

Ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, δήλωσε για τη συνεργασία των δύο φορέων: «Είμαστε κοντά στις δύο μεγάλες διοργανώσεις, μας ενδιαφέρουν σαν Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, γιατί από αυτές μόνο καλό έχουν να αποκομίσουν οι επαγγελματίες της πόλης. Θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις και θέλουμε να ασχοληθούν περισσότεροι με τον αθλητικό τουρισμό. Οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση γίνεται στη Θεσσαλονίκη, είναι για το καλό των επαγγελματιών».

 

 

 

Για τη θεσμική υποστήριξη του ΕΕΘ στις δύο διοργανώσεις μίλησε και ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ Τουρισμού: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στο φετινό Φεστιβάλ Τουρισμού 2016, εκτός από τα πολλά event και τον εμπορικό χαρακτήρα, κλείνονται και συμφωνίες φορέων. Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι δύο πολύ μεγάλα γεγονότα για την πόλη μας και προσελκύουν χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα. Έτσι, θεωρούμε πως ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη συνεργασία με τις δύο διοργανώσεις και τον ΜΕΑΣ Τρίτων, γιατί μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση για τη Θεσσαλονίκη».

 

Τη συνεργασία με το ΕΕΘ καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής των δύο διοργανώσεων, Δρόσος Χριστόπουλος: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί σήμερα στην οικογένειά μας εντάσσεται ένας πάρα πολύ σημαντικός και ιστορικός φορέας της πόλης, αλλά και της χώρας μας. Η πολύ μεγάλη επιτυχία και η ραγδαία ανάπτυξη των δύο διοργανώσεων οφείλεται στην αγάπη και το αγκάλιασμά της από τους μεμονωμένους εθελοντές της, τους οργανωμένους εθελοντικούς φορείς και το πλήθος των θεσμικών υποστηρικτών της, που ως μία μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια έχουν κάνει τις δύο διοργανώσεις δικές τους, καταθέτοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Θα συνεργαστούμε, λοιπόν, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικής κίνησης στην πόλη μας κατά τη διάρκεια τέλεσης των δύο διοργανώσεων, αλλά και στον τομέα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, κοινή επιδίωξη των δύο πλευρών».

 

Στη μεγάλη σημασία των συνεργασιών αναφέρθηκε η Ελένη Φύκα, Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και όλη αυτήν την προσπάθεια. Αυτό που μπορώ να πω, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, είναι ότι με τη συνεργασία και τη συνέργεια των φορέων, μόνο καλά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια».

 

Η Ολυμπιονίκης και Υπεύθυνη Μάρκετινγκ των δύο διοργανώσεων, Φανή Χαλκιά, δήλωσε: «Η συνεργασία των δύο μεγάλων διοργανώσεων της πόλης με το ΕΕΘ αποτελεί ένα ιδανικό ‘πάντρεμα’, γιατί και στις δύο περιπτώσεις στο επίκεντρο βρίσκεται ο κόσμος. Οι επαγγελματίες κοιτούν πώς θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και των καταναλωτών της πόλης, αλλά και ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης βάζουν τη σφραγίδα τους στη διεξαγωγή διεθνών γεγονότων».

 

Στο περίπτερο του Μαραθωνίου στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 βρέθηκε και η Κούλα Γιαννακίδου, πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, η οποία δήλωσε: «Ως άνθρωπος του αθλητισμού, οφείλω να πω για τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ ότι αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που επιπλέον έχει και κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Όλο αυτό συνθέτει ένα πολύ ωραίο τουριστικό προϊόν για την πόλη, συμβάλει στην προβολή της Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό και η συνεργασία όλων των φορέων είναι ιδιαίτερα σημαντική».

 

Για την ενεργή συμμετοχή και σταθερή υποστήριξη του Ολυμπιακού Μουσείου στις δύο διοργανώσεις μίλησε η Διευθύντριά του, Κυριακή Ουδατζή: «Είναι μεγάλη τιμή για το Ολυμπιακό Μουσείο να συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και να στηρίζει εμπράκτως τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της πόλης. Τα υποστηρίζουμε με όλη μας την ψυχή, γιατί αυτό είναι το μήνυμα, να περάσουμε στην καθημερινότητα του κόσμου τον αθλητισμό. Ο Μαραθώνιος το έχει πετύχει. Ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ότι ακόμη περισσότερος κόσμος θα εντάξει τη φιλοσοφία ‘νους υγιής, εν σώματι υγιεί’ στην καθημερινότητά του».

 

Το περίπτερο των δύο διοργανώσεων στην Παραλία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε και ο Γιώργος Αυγουστίδης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος δήλωσε: «Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης δείχνει όλα αυτά τα χρόνια την έμπρακτη υποστήριξή του στα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει οικονομικά τα ιδρύματα με τη συμμετοχή του στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε μεγάλες γιορτές του αθλητισμού, του πολιτισμού, της κοινωνικής προσφοράς και δίνουν σε όλους μας την ευκαιρία να συμμετέχουμε ισότιμα».

12ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Γραφείο Μαραθωνίου, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο
Θεσσαλονίκη, 54638 Τηλ: 2310200360, fax: 2310200361
email: info@alexanderthegreatmarathon.org
 
 
 
Αποκλειστικός Τηλεοπτικός Φορέας Media Partner