ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ( ΔΕΘ – HELEXPO ).

H διοργάνωση υποστηρίζει και υποστηρίζεται από πενήντα ένα (51) ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς, τα οποία στο πλαίσιο της διοργάνωσης, διεξάγουν τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης στα οποία δραστηριοποιούνται . Κατ’ αυτόν τον τρόπο στηρίζονται ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες απευθύνονται, ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν το κοινό για τις δράσεις τους και υποστηρίζονται από τη διοργάνωση οικονομικά, δεδομένου ότι μέρος των εσόδων διατίθεται υπέρ του σκοπού που επιτελούν. Παράλληλα διευρύνουν την <<οικογένεια>> των υποστηρικτών τους, εντάσσοντας τους στη δρομική ομάδα ( Running Team ) που δημιουργούν.

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στη ΔΕΘ-HELEXPO, Αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης», θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το ΤΕΕΦΑ του ΑΠΘ η Επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Διεπιστημονική Προσέγγιση του Μαραθωνίου Δρόμου: Από τη θεωρία στην πράξη”. Οι εισηγήσεις θα αφορούν τους θεματικούς τομείς υποστήριξης της προσπάθειας των δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου. Τα πεδία των επιστημονικών εισηγήσεων θα αφορούν την Ιατρική, Φυσιοθεραπευτική – Αποκαταστατική, Διατροφική, Προπονητική και Ψυχολογική Υποστήριξη, καθώς και στον ενδεδειγμένο υλικοτεχνικό προπονητικό εξοπλισμό των δρομέων. Τέλος, θα υπάρχει ενότητα που θα αναφέρεται σε θέματα αθλητικού μάρκετινγκ αλλά και σε θέματα ντόπινγκ.

Φέτος, ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, πέραν της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και του εμπράκτου μηνύματος προς τα παιδιά ότι "Ο Αγώνας για το Περιβάλλον είναι Μαραθώνιος", είναι ειδικά αφιερωμένος στον σχολικό εκφοβισμό ή αλλιώς bullying, ο οποίος αποτελεί δυστυχώς ένα διαδεδομένο κοινωνικό πρόβλημα, όπου κάποια παιδιά κάνουν σκόπιμα και συστηματικά κατάχρηση της δύναμης τους για να κυριαρχήσουν και να βλάψουν κάποια άλλα σε σωματικό, κοινωνικό ή/και συναισθηματικό επίπεδο και να αποκομίσουν μία αντίστοιχη ικανοποίηση. Η ΟΕ της διοργάνωσης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διανείμει μπλουζάκια, στους νεαρούς δρομείς, που θα συμμετάσχουν στον Δρόμο των 1.000μ μαθητών Δημοτικών Σχολείων, με την επιγραφή: «#MIFOVASAI», μήνυμα το οποίο θα αναγράφεται και στα αναμνηστικά μετάλλια τα οποία θα λάβουν κατά τον τερματισμό τους και αμέσως μετά ακολουθήσει σχετικό διδακτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Επιπλέον την ημέρα του αγώνα θα διεξαχθεί συναυλία από την ορχήστρα Sindos Concert Band (SCB), η οποία είναι τμήμα του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από σαράντα μέλη. Το ρεπερτόριο της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις (Συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, Ελληνική μουσική, Swing, Jazz, Pop & Rock).

Εις το εξής ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα είναι αφιερωμένος στον Μαραθωνοδρόμο ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. Προς τούτο διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας που θα αναφέρεται στην ζωή και το έργο του μεγάλου ανθρώπου και αθλητή. Ώρες λειτουργίας από Πέμπτη 30 Μαρτίου 13:00-19:00 – Παρασκευή 31 Μαρτίου κ Σάββατο 1 Απριλίου 10:00-13:00. εντός του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center), με φορέα υλοποίησης το Ολυμπιακό Μουσείο, Θεσμικό Φορέα της Διοργάνωσης.

Παράλληλα, με την παρούσα εξέλιξη του προγράμματος , οι Δήμοι Αμπελοκήπων, Πέλλας, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού Ευόσμου, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο διοργάνωσης.


 

 
 

 

Θεσμικός Υποστηρικτής
 

 
                   Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Γραφείο Μαραθωνίου, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλ: 2310200360, fax: 2310200361 - email: info@atgm.gr