ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO).

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, ώρα 11:00 - 14:00, στη ΔΕΘ-HELEXPO, Αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης», θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το ΤΕΕΦΑ του ΑΠΘ η  " 2η Διεπιστημονική ημερίδα για τον Μαραθώνιο Δρόμο - Από τη Θεωρία στην Πράξη”. Οι εισηγήσεις θα αφορούν τους θεματικούς τομείς υποστήριξης της προσπάθειας των δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου. Τα πεδία των επιστημονικών εισηγήσεων θα αφορούν την Ιατρική, Φυσιοθεραπευτική – Αποκαταστατική, Διατροφική, Προπονητική και Ψυχολογική Υποστήριξη, καθώς και την αξία και συμβολή του Αθλητισμού Υγείας στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, ώρα 17:30 - 18:15, στην πλατεία του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο της τελετής της Υποδοχής της Αλεξανδρείου Φλογας του Μαραθωνίου (Λαμπαδηδρομία Πέλλα - Θεσσαλονίκη), η Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων Ελλάδος θα εκτελέσει επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα.
Στη συνέχεια, ώρα 18:20 - 19:30, πολιτιστικοί σύλλογοι της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης θα παραθέσουν πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, ημέρα του μεγάλου Αγώνα στις Αφετηρίες των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος, στον κοινό Τερματισμό τους και σε επιλεγμένα σημεία των Δρόμων, θα υπάρχουν σταθερά σημεία μουσικής τα οποία θα  παρέχουν εμψύχωση στους συμμετέχοντες δρομείς και ευχαρίστηση στους θεατές, συμβάλλοντας κατ' αυτό τον τρόπο στην μεγάλη γιορτή της πόλης μας, της Μακεδονίας μας και της χώρας μας.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι αφιερωμένος στον Μαραθωνοδρόμο και Άνθρωπο ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. 

Παράλληλα, με την παρούσα εξέλιξη του προγράμματος , οι Δήμοι Αμπελοκήπων, Πέλλας, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού Ευόσμου, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο διοργάνωσης.


 

 

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ


         

Θεσμικός Υποστηρικτής   

         

 
ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

    

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
 
 

    

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

     

 

                   Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Γραφείο Μαραθωνίου, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλ: 2310200360, fax: 2310200361 - email: info@atgm.gr