ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η Ο.Ε. του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο και στην προστασία των ανθρώπινων αξιών, μεριμνά για τις ενέργειες που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και πολιτισμικών ζητημάτων.

Ο τομέας περιβαλλοντικής ευθύνης της Ο.Ε. του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» σε συνεργασία με τους έξι Δήμους - Θεσμικούς Υποστηρικτές θα προβεί σε καθαρισμό των δρόμων και των παρυφών τους από τους οποίους διέρχονται οι τρεις Δρόμοι του Αγωνιστικού Προγράμματος (Μαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.), γεγονός πολύ σημαντικό για το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, την αισθητική εικόνα των περιοχών και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου. 

Ο τομέας περιβαλλοντικής ευθύνης της διοργάνωσης, σε συνεργασία με τους Θεσμικούς Υποστηρικτές της θα προβεί σε ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των λειτουργιών και των Δρόμων του Αγωνιστικού Προγράμματος (60.000 μπουκάλια, ποτήρια και άλλα είδη).

Παράλληλα θα διεξαχθεί περισυλλογή όλων των καπακιών των ποτών τροφοδοσίας των δρομέων προκειμένου να διατεθούν σε φορέα Κοινωνικής Προσφοράς

Για τρίτη φορά, θα "τρέξει" πρόγραμμα συλλογής-ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με το "Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+", με το σύνθημα «"Άστα να τρέξουν ξανά – Let them run again"». Όλοι οι δρομείς έχουν σε κάποιο ράφι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν μετά από χρόνια στα σκουπίδια, έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στο Κέντρο Εγγραφών, περίπτερο 13 της ΔΕΘ-HELEXPO, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, την Παρασκευή 31 και το Σάββατο 1 Απριλίου, κατά την παραλαβή του αγωνιστικού εξοπλισμού τους. Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους, ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλωθούν.Η Ο.Ε. του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», σε συνέχεια της επί σειρά ετών περιβαλλοντικής της ευαισθησίας, δραστηριοποιείται στοχεύοντας σε μια καλύτερη κοινωνία με στόχο να αναδείξει την υψηλή ευθύνη διαχείρισης της διοργάνωσης σε κάθε τομέα με κυρίαρχο μέλημα τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ


         

Θεσμικός Υποστηρικτής   

         

 
ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

    

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
 
 

    

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

     

 

                   Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Γραφείο Μαραθωνίου, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλ: 2310200360, fax: 2310200361 - email: info@atgm.gr