ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η Ο.Ε. του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο και στην προστασία των ανθρώπινων αξιών, μεριμνά για τις ενέργειες που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και πολιτισμικών ζητημάτων.

Κύριο μέλημα της είναι να μειώσει στο ελάχιστο το οικολογικό αποτύπωμα της διοργάνωσης και παράλληλα να μυήσει στα παιδιά, «το αύριο της χώρας μας», που θα συμμετέχουν στον αγώνα 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, την περιβαλλοντική αγάπη και ευαισθησία. Μετά τον τερματισμό τους, οι μικροί μαθητές θα παραλάβουν φάκελο με την επιγραφή «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ», όπου θα περιέχεται, κάρτα από χαρτί που περιέχει βιολογικούς σπόρους από μυρωδικά φυτά, το οποίο (χαρτί) “φυτεύεται” κάτω από λεπτό στρώμα χώματος και φυτρώνει, δημιουργώντας σε μερικές ημέρες ένα εξαίσιο μικρό κηπάκι με βότανα όπως Βασιλικός, Φασκόμηλο και Μέντα. Η φύτευση “σπόρων με χαρτί” γίνεται έτσι μία διασκεδαστική δραστηριότητα στο σπίτι, καθώς και για πολλά παιδιά είναι επίσης η πρώτη εμπειρία κηπουρικής τους, ενώ συγχρόνως παρατηρώντας την εξέλιξη τους, τα παιδιά αποκτούν νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Ο τομέας Περιβάλλοντος της Ο.Ε. του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» σε συνεργασία με τους έξι Δήμους της διαδρομής του Μαραθωνίου και Θεσμικούς Υποστηρικτές, θα προβεί σε καθαρισμό των δρόμων και των παρυφών των δρόμων (Μαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.), γεγονός πολύ σημαντικό για το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, την αισθητική εικόνα των περιοχών και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, ο τομέας περιβαλλοντικής ευθύνης, σε συνεργασία με Χορηγό της διοργάνωσης αλλά και Θεσμικούς Υποστηρικτές της θα διεξάγει ανακύκλωση όλων των υλικών, που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Δρόμων (60.000 μπουκάλια, ποτήρια και άλλα είδη).

Για τρίτη φορά, θα "τρέξει" πρόγραμμα συλλογής-ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών. Το σύνθημα μας «Δώσε μία Δεύτερη Ευκαιρία». Όλοι οι δρομείς έχουν σε κάποιο ράφι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν μετά από χρόνια στα σκουπίδια, έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στο Κέντρο Εγγραφών, περίπτερο 13 της ΔΕΘ-HELEXPO, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, την Παρασκευή 31 και το Σάββατο 1 Απριλίου, κατά την παραλαβή του αγωνιστικού εξοπλισμού τους. Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους, ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλωθούν.

Η Ο.Ε. του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», σε συνέχεια της επί σειρά ετών περιβαλλοντικής της ευαισθησίας, δραστηριοποιείται στοχεύοντας σε μια καλύτερη κοινωνία με στόχο να αναδείξει την υψηλή ευθύνη διαχείρισης της διοργάνωσης σε κάθε τομέα με κυρίαρχο μέλημα τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 
 

 

Θεσμικός Υποστηρικτής
 

 
                   Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Γραφείο Μαραθωνίου, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλ: 2310200360, fax: 2310200361 - email: info@atgm.gr